Transborder
Transborder Café
Ofelaš
18.00 – 20.00

Spektakel Cocktail

SpringerParker, kunstnerne bak samtidsdans-operaen, kommer rett fra performancen for å fortelle om sine opplevelser, sammen med andre av deltakerne.
En av festivalkunstnerne, Stefano Cagol, deler sine erfaringer med å lage kunst i Kirkenes og Barents med oss på Transborder Cafe.

For første gang har festivalen besøk fra Nord-Korea, der grensen mot Sør-Korea er verdens mest militariserte og hermetisk lukkede. Leder for Europa-avdelingen av Committee for Cultural Relations with Foreign Countries, Ryu Sung Rim, og rådgiver i samme avdeling, Ri Yong Man, vil gi en kort innføring i komiteens arbeide og grenseproblematikk sett fra et nordkoreansk perspektiv.

Morten Traavik presenterer prosjektet Rock Steady North Korea!
Traavik har i de siste to årene besøkt Nord-Korea flere ganger. I april 2010 inngikk han som første vestlige kunstner en intensjonsavtale med nordkoreanske myndigheter om å utvikle en serie uavhengige kunstprosjekter med utgangspunkt i nordkoreansk kultur og samfunn i årene fremover. Prosjektet Rock Steady North Korea! henter inspirasjon fra og trekker paralleller mellom nordkoreansk propagandaestetikk og vestlig rock-ikonografi. Kunstnerens iscenesettelse av seg selv som turnerende rockemusiker i et land som fortsatt er i krig med USA kan også leses som et lekent skråblikk på fordommer og forventninger ulike samfunn har til hverandre.

Musikk innslag:
Alexander Skliar; en performance basert på Alexander Vertinsky`s repertoar,
akkompagnert av pianisten Alexander Belonosov.

Da Alexander Skliars rockeband ”Va-Bank” ble oppløst, rettet Skliar sin oppmerksomhet mot sovjetisk musikktradisjon. Han ble spesielt interessert i en av Russlands mest betydelige chanson stjerner, Alexander Vertinsky, og studerte biografier, memoarer og brev. Skliar har blitt en av de beste Vertinsky-kjennere, kanskje nettopp fordi det er mange sammenfallende aspekter i disse livene.
Gled dere, ikke bare til en konsert, men til en performance, hvor Skliar er både sanger og skuespiller!

Arr: Pikene på Broen.