Opera
foto by SpringerParker
Samtidsdans-opera
Bjørnevatn Sentralhallen, Kr. 100
17.00

THERE ARE PLACES IN OUR HEADS ONE CAN TRAVEL TO

Den Berlin-baserte kunstnerduoen SpringerParker har reist rundt i Finnmark siden 2008. De har observert regionen og samlet bilder, lyder og historier – minner som nå har blitt transformert til en Samtidsdans Opera om landskapet, miljøet og menneskene i Finnmark.
”Jo lenger vi reiste rundt i Finnmark, og jo bedre vi ble kjent med menneskene her, jo mer virket denne nordlige delen av Norge som en egen øy, med sine egne regler og prinsipper. Basert på det vi har lært og opplevd, er denne musikken ment som en symfoni til Finnmark, dedikert til menneskene og deres vilje til å stå sterkt på egne ben og møte fremtiden i en region hvor det foregår stor sosial, klimatisk og industriell forandring og utvikling”.
There Are Places In Our Heads One Can Travel To er en reise gjennom årstidene, gjennom fortiden, nåtiden og fremtiden, som utfordrer alle dine sanser, -øyne, ører og mest av alt ditt sinn. Du vil høre temperaturen stige og synke til det ekstreme. Du vil rett og slett føle Arktis puste!

Konsept/bilde/musikk: SpringerParker (Tyskland).
Operasanger: Lilly Jørstad (Norge).
Musikere: Bram Stadhouders (gitar), Bob Heuvelmans (harpe) (Holland).
Koreograf: Adrienne Hart (Storbritania).
Strenge kvartett: Viktor Orri Árnason, Bjarni Frímann Bjarnason, Louis Bona, Karl Jóhann Bjarnason (Island).
Ballettdansere fra The State Musical Theatre of Karelia (Russland): Semen Ruban, Vladimir Varnava, Eduard Demidov og Anatolii Skuratov.

Produsert av Pikene på Broen og SpringerParker.