H.M. Dronning Sonja er med på åpningen av Barents Spektakel 2011!
10.12.2010

Pikene på Broen er glade for at H.M. Dronning Sonja nå har bekreftet at hun kommer til Kirkenes onsdag 2. februar for å være med på åpningen av festivalen Barents Spektakel 2011 med åpningsshowet “Furnace Symphony”, åpningskonserten ”ARCTIC SCORE” og festivalutstillingen ”MIND THE MAP”!

Det betyr veldig mye for oss som festivalarrangør at H.M. Dronning Sonja prioriterer å ta del i festivalen. Dette er et viktig signal til det grenseoverskridende samarbeidet som skjer her på kunst og kulturfeltet.
Pikene på Broen gleder seg til å ønske H.M. Dronning Sonja velkommen!

Åpningen av Barents Spektakel 2011: blir en surrealistisk blanding av rytmer, flammer og maskineri med det tyske Theater Titanick! Åpningsshowet “Furnace Symphony” på torget i Kirkenes, blir en magisk time i vinternatta hvor industrialiseringen i nord symboliseres ved maskiner og rør som puster ut musikk og søyler av ild.

Åpningskonserten ”ARCTIC SCORE” i Fjellhallen
Russisk, norsk og finsk tradisjonsmusikk møter tradisjonelle idrettsgrener. Balalaika tradisjonens svar på Jimi Hendrix; Alexey Arkhipovskiy fra Moskva står på scenen sammen med russiske nevekjempere.
Den strålende felespilleren Ragnhild Furebotten fra Troms spiller med 6 blåsere og norskehalling/ høfsar dansere.
Techno-accordion-terroristenKimmo Pohjonen fra Helsinki spiller trekkspill til koreografien av finske, norske og russiske brytere.
Musikkshowet viser en symbolskkamp: 3 land og 3 kulturer som har sine viktige roller i dagens geopolitiske kontekst, møtes på den arktiske slagmarken.

Festivalutstillingen ”MIND THE MAP!”
Hver dag utfordres grenser på land og i vann rundt om i verden. Pikene på Broen har invitert kunstnere til å kommentere kart i endring til årets festivalutstilling. Etter å ha vært i Kirkenes på art-residencies, har kunstnerne latt seg inspirere til å skape nye kunstverk spesielt produsert for Barents Spektakel 2011.
Italienske Stefano Cagols prosjekt ”Evoke Provoke (the border)” setter fokus på tidligere grenser, og muligheten for videreutvikling. Stefano Cagol jobber med video og stedsspesifikke installasjoner. Olga Kisseleva fra Russland viser den digitale animasjonen “Conquistadors”. Verket undersøker spenninger og konflikter som karakteriserer Arktis. Den norske kunstneren Morten Traavik presenterer prosjektet ”Borderlines”. I samarbeid med norske grensemyndigheter og KORO, vil ”Borderlines” gjenskape grensen mellom Norge og Russland i Kirkenes og i Oslo.